Dualtron je brend trotineta na električni pogon koji proizvodi korejska kompanija Minimotors. Kada je prvi put izašao 2005. godine, Dualtron je bio prvi električni trotinet sa pogonom na oba točka. Dok su se drugi proizvođači trudili da svoje trotinete učine što manjim, lakšim i prenosivim, MiniMotors se pojavio sa moćnom mašinom napravljenom da dostiže velike brzine i savladava različite terene.

Dualtron je brzo prestigao konkurenciju i postao najpopularniji skuter u Koreji i Singapuru. Postao je veoma popularan i u celoj Aziji, Evropi i Australiji, zahvaljujući svojim, dotad neviđenim, off-road sposobnosima, maksimalnoj brzini od skoro 50km/h, dometu od čak 96km, upečatljivom dizajnu, robustnosti i izdržljivosti, kao i mogućnosti izbora između pogona na jedan ili oba motora.

Poslednjih par godina električni trotineti su preplavili tržište Srbije i postaju sve popularnije prevozno sredstvo, naročito u gradovima. To su uglavnom laki e-trotineti, sa malim točkovima i ograničenim mogućnostima i do skoro nije bilo ničega ni nalik Dualtronu. Ovakvi moćni električni trotineti su se mogli nabaviti u inostranstvu ali proces njihovog uvoza u našu zemlju nije jednostavan. Od nedavno, ove premijum električne trotinete je konačno moguće kupiti i u Srbiji. Dualtron Srbija je oficijelni distributer kompanije Minimotors za tržište Srbije. U ponudi imaju sve modele ovog korejskog proizvođača, ali nude i sve ono što svaki kupac sa pravom očekuje: dodatnu opremu, rezervne delove, veoma predanu korisničku podršku i servis.

Trenutno, Dualtron Thunder je najmoćniji sklopivi električni trotinet dostupan na tržištu. Namenjen je vožnji na duže staze, rekteativnoj vožnji po brdskim stazama i off-road avanturama. Nije iznenađenje što Dualtron ima fan klubove po čitavom svetu, i grupe na društvenim mrežama u kojima vozači dele svoje iskustva, svoje Dualtron skutere i prepravke na njima.

Dualtron u Beogradu, Srbija

Dualtron električni trotineti

dualtron ultra powerful electric scooter dualtron spider lightweight scooter dualtron raptor dualtron thunder most powerful scooter dualtron x 100 km/h
Ime Dualtron Ultra V2
Dualtron Spider
Dualtron Raptor 2
Dualtron Thunder
Dualtron X
Snaga motora 5400W 1600W 3000W 5400W(max) 6720W
Maksimalna brzina 80 km/h 60 km/h 55 km/h 80 km/h 100 km/h
Maksimalni domet 100 km 64 km 60 km 119 km 150 km
Baterija 60V/32 Ah 60V/17.5 Ah 60V/18 Ah 60V/35 Ah 60V/52 Ah
Težina 37 kg 19.9 kg 22,6 kg 43 kg 64,5 kg
Nosivost 150 kg 118 kg 120 kg 150 kg 150 kg

Dualtron Ultra V2

Dualtron Ultra je model električnog trotineta prilagođen vožnji po zahtevnom terenu. Ultra V2 ima dva motora snageukupne snage 5400W, što ga čini jednim od najmoćnijih sklopivih električnih trotineta. Snagu motora prati i odlično ubrzanje, tako da je lako zaboraviti da je Dualtron Ultra težak čak 37kg. Sa kotrolne table možete da birate između pogona na jedan ili oba točka, kao i jedan od tri nivoa brzine. Na najvišem nivou, možete dostići brzinu do 80km/h. Tu je i takozvana “cruise control” funkcija, koja vožnju čini laganijom, i smanjuje potrošnju baterije.

Sa baterijom od 60V kapaciteta 32Ah, maksimalni domet prema specifikacijama proizvođača je 100km. Ali, s obzirom da ovaj skuter verovatno nećete voziti isključivo po ravnom, u savršenim vremenskim uslovima i isključivo u Eco modu, očekujte da će domet biti manji – oko 70-80km za jedno punjenje.

Što se tiče punjenja, Dualtron dolazi sa standardnim punjačem od 2A, kome je potrebno čak 16 sati da napuni bateriju do kraja ako je potpuno prazna, i zato je dobra ideja da uzmete još jedan punjač (postoje dva priključka za punjač na trotinetu) ili da nabavite premijum punjač od 6.5A, koji vrema punjenja skraćuje na ispod 5 sati.

Dualtron Thunder 2019

Dualtron Ultra ima podesive amortizere koji se mogu prilagoditi terenu i vremenskim uslovima, a široke “off road” gume od 11 inča odlično leže čak i na šljunku ili zemljanim stazama. Postoji i opcija dodavanja sedišta, ako više volite vožnju u sedećem položaju, mada su u principu ovi trotineti dizajnirani da se voze stojeći.

Oprema uključuje i multi-funkcionalnu LCD kontrolnu tablu sa ekranom osetljivim na dodir, na kome možete proveriti status baterije, brzinu, i podešavanja brzine. Tu su takođe i LED prednje i zadnje svetlo, kao i stop svetla i led svetla koja se nalaze ispod trotineta i kojima možete birati boju.

Dualtron Ultra nije električni trotinet kojim ćete se premostiti tih par kilometara od autobuske stanice do vašeg radnog mesta. Ovaj skuter je napravljen za uzivanje u voznji i uživanje u svemu što vožnja na električni pogon ima da ponudi.

Karakteristike:

 • Snaga: 5400W (Dva motora od 2700W)
 • Baterija: 60V 32Ah Litijum-jonska baterija
 • Maksimalna brzina: 80 km/h
 • Maksimalni domet: 100 km
 • Gume: Ultra široke off-road gume od 11 inča
 • Amortizeri: Sistem gumenog vešanja sa mogućnošću podešavanja zamenom kertridža sa gumom.
 • Kočnice: Elektronska ABS i mehanička disk kosnica na oba točka
 • Svetla: LED farovi, zadnja svetla, stop svetla i osvetljenje ispod platform trotineta
 • Težina: 37 kg
 • Nosivost: 150 kg
Dualtron Scooter by Minimotors

Dualtron Spider

Kao što smo rekli, Dualtron III je stvoren za avanturu i rekreativnu vožnju po zahtevnom terenu, ali je previse težak da ga koristite za svakodnevne potrebe i vučete za sobom uz stepenice. Naravno, posoje i lakši i praktičniji električni trotineti, alo oni jednostavno nisu dovoljno moćni  i dovoljno uzbudljivi. Pa, izgleda da je MiniMotors svojim najnovijim skuterom, Dualtron Spiderom, uspeo da spoji najbolje od oba.

Tim iz MiniMotorsa su uspeli da smanje težinu skutera na pola, tako da je Spider težak nešto ispod 20kg. Iako biste možda pomislili da ovoliko smanjenje težine mora da prate i ustupci što se tiče performansi, ali to nije slučaj. Ne možete naći ovu brzinu, ubrzanje, domet ni stabilnost na bilo kom drugom skuteru koji teži manje od 20kg. Dualtron Spider ima odnos težine i performansi koja je trenutno bez konkurencije.

Dva motora od 800W sa kombinovanom maksimalnom snagom od 3600W ubrzavaju do 60 km/h što je skoro brzina koju postiže i Thunder. Spider je veoma agilan, hitar i zabavan. Trebaće vam malo vremena dok nađete podešavanja koja odgovaraju vašem stilu vožnje, ali nakon toga ništa vas neće moći zaustaviti.

Kad smo kod zaustavljanja, Spider je opremljen prednjom i zadnjom mehaničkom disk kočnicom, ali tu je i ABS sistem protiv zaključavanja točkova. Kočioni sklop je pristojan, mada zahteva određena podešavanja.

Najimpresivniji su svakako amortizeri. Svi Dualtron skuteri poseduju jedinstveni sistem sa gumenim podesivim amortizerima, koji je bolji nego bilo šta što se može naći na drugim skuterima. Pneumatske gume od 10 inča doprinose dodatnom ublažavanju vožnje, mada su nešto uže nego kod drugih Dualtron trotineta.

Postoji par nedostataka, ali oni za nas nisu bili presudni. Upravljač je napravljen od karbonskih vlakana, deluije prilično čvrsto, ali ručice od tankog penastog materijala izgledaju jeftino. Naravno, lako ih je zameniti, ali ovakav detalj koji kvari opšti utisak, na skuteru ovog nivoa i po ovoj ceni, je jednostavno neprihvatljiv.

Karakteristike:

 • Snaga: 1600W (Dva motora od 800W)
 • Battery: 60V 17.5Ah Litijum-jonska baterija
 • Maksimalna brzina: 60 km/h
 • Maksimalni domet: 64 km
 • Gume: Pneumatske gume, 10 inča
 • Amortizeri: Prednji amortizeri i zadnji podesivi amortizeri sa 5 vrsti promenljivih gumenih kertridža.
 • Kočnice: Dvostuke mahaničke disk kočnice sa ABS sistemom protiv blokiranja
 • Svetla: Dvostruki LED farovi, zadnja svetla i stop svetla
 • Težina 19.9 kg
 • Nosivost: 100 kg
dualtron spider by minimotors

Dualtron Raptor 2

Dualtron Raptor je „mlađi brat“ Dualtron Ultra koji poseduje sve prepoznatljive karakteristike kao što su podesivo vešanje, doboš kočnice, dva moćna motora i impresivnu autonomiju, ali dosta lakši i kompaktniji.

Sa dva motora, 1300W svaki, Dualtron Raptor je veoma brz, mnogo moćniji nego električni trotineti koje obično možete videti na ulicama, i definitivno nije igračka. Raptor dostiže brzinu do 55km/h i ima maksimalni domet do 60km. Prednost kod ovog trotineta je velika mogućnost podešavanja ubrzanja i maksimalne brzine, koja ga čini pogodnim za početnike ali i iskusnije vozače koji žude za malo adrenalina.

Kao i ostali Dualtron trotineti, i Raptor je opremljen dobrim osvetljenjem, sa dva snažna LED svetla napred i dva pozadi, tako da će vam put uvek biti osvetljen i bićete vidljivi na putu. Za dodatnu bezbednost tu su i stop svetla.

dualtron raptor srbija

Što se prenosivosti tiče, stub upravljača se sklapa zahvaljujući sistemu za brzo sklapanje koji se sastoji od klizača i QR ručice,  i dok kuka za zaključavanje spuštenog stuba volana obezbeđuje laku prenosivost. Za razliku od nekih drugih modela, Raptor nije pretežak s obzirom na to da ima dva motora, i njegova težina je podnošljivih 22,6kg.

Karakteristike:

 • Motor:  Dva BLDC motora ukupne maksimalne snage 3000W
 • Baterija: 60V/18.2Ah Li-Ion
 • Maksimalna brzina: 55 km/h
 • Maksimalni domet: 60 km
 • Vešanje: Podesivi sistem sa gumenim kertridžima
 • Svetla: Prednja i zadnja LED svetla, svetla na donjem delu platforme i osvetljena šipka upravljača
 • Gume: Pune gume od 8 inča
 • Kočnice: Zadnja doboš kočnica i električna ABS kočnica
 • Noisivost: 100 kg
 • Težina: 22,6 kg
dualtron raptor 2

Dualtron Thunder

Treća generacija Dualtron thunder električnog trotineta je najbrža, najsnažnija, najmoćnija do sad. Dva BLDC motora kombinovani oslobađaju maksimalnu snagu od 5400W, što je dovoljno da ovaj trotinet dostigne brzinu od 79 km/h. Opremljen je itom LG litijumskom baterijom od 60V i 35Ah kao i Ultra, samo što je kod ovog skutera ona obezbeđena aluminijumskim kućištem. Prema specifikacijama, maksimalni domet je, kao i kod Ultra, 119 km, ali u stvarnosti je negde oko 70-tak kilometara.

Dualtron Thunder pruža stabilnost i bezbednost kakva se ne viđa kod današnjih električnih trotineta serijske proizvodnje, kao što su hidrauliče kočnice i ABS. Dvostruki klip sistem pruža odličnu kontrolu, stabilnost i bolje čuva diskove.

Vešanje na Dualtron Thunderu je prava inovacija. The suspension on Dualtron Thunder is a true innovation. Ovaj 45-stepeni kontrolni sistem sastoji se od 3 stepena za kontrolu udaljenosti osovine motora, 3 stepena za kontrolu ugla ruke i pet tipova gume različite tvrdoće. To znači da postoji 45 različitih kombinacija za podešavanje čvrstine, što vam omogućava najudobniju vožnju na svim terenima, u svim godišnjim dobima i u svim vremenskim uslovima.

Što se tiče vožnje po kiši, Dualtron Thunder je bolje zaštićen od vode u odnosu na ultra. Kablovi su potpuno zaštićeni od spoljnih uticaja, sa gumicama koje štite sve spojeve. Svaki šraf na trotinetu je takođe zaštićen zaštitom od odvijanja. Svi ovi mali detalji čine mnogo za postojanost ovog električnog trotineta. Thunder dolazi i sa različitim dodacima, kao što su daljinski upravljač koji dozvoljava da podešavate LED osvetljenje na upravljaču.

Karakteristike:

 • Motor:  Dva BLDC motora ukupne maksimalne snage 5400W
 • Baterija: 60V/34.8Ah litijum-jonska
 • Maksimalna brzina: 79 km/h
 • Maksimalni domet: 119 km
 • Vešanje: Podesivi sistem od 45 koraka
 • Svetla: Prednja i zadnja LED svetla, svetla na donjem delu platforme i osvetljena šipka upravljača
 • Gume: Ultra široke tubeless gume od 11 inča
 • Kočnice: Prednje i zadnje hidraulične kočnice sa ABS
 • Noisivost: 118 kg
 • Težina: 40 kg
dualtron thunder off road electric scooter

Ultimativni električni trotinet  – Dualtron X

Ako vam se od sve ove snage, brzine i tehnologije nije već zavrtelo u glavi, MiniMotors ima keca u rukavu. Novi skuter koji se očekuje da će izaći početkom sledeće godine biće najbrži, najmoćniji, najnapredniji električni trotinet/skuter na svetu.

Nakon Dualtron Ultra, MiniMotors je spreman da izbaci još jednu super moćnu mašinu, radnog naziva Dualtron X. Ako sve na ovom skuteru bude kao što proizvođač najavljuje, Dualtron X će biti kao ništa dosad viđeno.

Evo nekih od najavljenih karakteristika Dualtron X skutera:

 • Maksimalna brzna 88 – 100 km/h
 • Maksimalna snaga motora 6720 W
 • 13” ultra-široke gume
 • Hidraulično vešanje sa 19-stepenskim podešavanjem
 • Baterije 60V 49AH + 60V 3AH (3,078 WH)
 • Potpuno novi vazdušni sistem hlađenja
 • Sistem za prepoznavanje otiska prsta
 • Redizajnirana kontrolna tabla

Jednom rečju – ZVER! Nadamo se da ste uzbuđeni kao i mi.

Minimotors USA - Duaton and Speedway electric scooters